Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Gunna



 



Γενικές Πληροφορίες

Όνομα: Sergio Giavanni Kitchens

Ηλικία: 27 χρονών

Γέννηση: 14 Ιουνίου 1993

Τόπος Γέννησης: College Park, Γεωργία, ΗΠΑ

Ενεργά Χρόνια: 2013 - ως σήμερα

Είδη Μουσικής: hip hop /trap /R&B


Βιογραφία

Ο Gunna, είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδιστής και τραγουδοποιός, ο οποίος  μεγάλωσε με την μητέρα του και τα τέσσερα μεγαλύτερα αδέλφια του. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία δεκαπέντε ετών. Μεγάλωσε ακούγοντας τους Cam'ron , Chingy και Outkast. Ο Gunna παρακολούθησε τη Σχολή Τεχνών και Επιστημών του Charter North Springs και το Λύκειο Langston Hughes. Το 2013, ο Gunna κυκλοφόρησε το mixtape Hard Body με το όνομα Yung Gunna.


Καριέρα

Ο Gunna παρουσιάστηκε στον Αμερικανό ράπερ Young Thug μέσω του Keith "King" Troup, ενός αμοιβαίου φίλου και φιγούρας της κοινότητας που πέθανε τον Δεκέμβριο του 2015. Αργότερα εμφανίστηκε μαζί με τους Αμερικανούς ράπερς Travis Scott και Gucci Mane στο τραγούδι του Young Thug, "Floyd Mayweather", από το εμπορική μίξη, Jeffery .

Στις 14 Οκτωβρίου 2016, ο Gunna κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του mixtape, Drip Season μέσω του YSL Records. Συμμετείχαν μέλη από το YSL Records, όπως οι Young Thug, Lil Duke και Nechie. Κυκλοφόρησε το mixtape Drip Season 2 στις 11 Μαΐου 2017. Εμφανίστηκαν πολλοί δημοφιλείς καλλιτέχνες της Ατλάντα και του YSL Records, όπως οι Young Thug, Playboi Carti και Offset. Από το mixtape, το "YSL" με τον αμερικανό ράπερ Playboi Carti, βρισκόταν σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό το " Grand Theft Auto ". Στις 30 Νοεμβρίου 2017, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του, το Drip or Drown. Ο παραγωγός του δίσκου υπήρξε στενός φίλος του, ο Wheezy, ο οποίος το παρήγαγε εξ ολοκλήρου, με μοναδική εμφάνιση από τον Young Thug. 


Στις 2 Φεβρουαρίου 2018, κυκλοφόρησε το εμπορικό mixtape, Drip Season 3. Περιέχει αξιοσημείωτες εμφανίσεις από τους Hoodrich Pablo Juan, Lil Durk, Nav, Metro Boomin και Lil Yachty, ενώ η deluxe έκδοση παρουσίασε επιπλέον εμφανίσεις από τους Lil Uzi Vert, Young Jordan, Young Thug και Lil Baby. Οι κανονικές και οι deluxe εκδόσεις κυκλοφόρησαν ταυτόχρονα μαζί.

Στις 17 Απριλίου 2018, ο Gunna κυκλοφόρησε ένα single με τίτλο "Sold Out Dates", με τον αμερικανό ράπερ Lil Baby, στενό φίλο και συχνό συνεργάτη. Το τραγούδι έγινε μια από τις κύριες ηχογραφήσεις του και έλαβε εκατομμύρια ροές σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το SoundCloud. Στις 3 Αυγούστου, ο Gunna εμφανίστηκε επίσης μαζί με τον καναδικό ράπερ Nav και τον αμερικανικό ράπερ και τραγουδιστή Travis Scott στο single του " Yosemite ", ένα ξεχωριστό τραγούδι από το τρίτο άλμπουμ του Travis Scott, Astroworld, το οποίο ήταν και το άλμπουμ με τις υψηλότερες πωλήσεις της χρονιάς. Ο στίχος στο τραγούδι, το οποίο ερμήνευσε ο Travis Scott μιμείται τον στίχο του Gunna στο "Sold Out Dates". Η πλειοψηφία της δημοσιότητας του τραγουδιού πήγε προς την εμφάνιση του Gunna στο ρεφρέν.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2018, ο Gunna και ο Lil Baby κυκλοφόρησαν ένα συνεργατικό single " Drip Too Hard ", το οποίο θα αποδείχθηκε ως το πρώτο single του collaborative mixtape, Drip Harder. Το mixtape κυκλοφόρησε στις 5 Οκτωβρίου και περιείχε εμφανίσεις από τους Lil Durk, Nav, Young Thug και Drake. Το single και το mixtape έφτασαν στο νούμερο 4 στο Billboard Hot 100 και στο Billboard 200, αντίστοιχα.


Την 1η Φεβρουαρίου 2019, ο Gunna κυκλοφόρησε το single, " One Call ", το οποίο πιστοποιήθηκε platinum και χρησιμοποιήθηκε ως το πρώτο single του ντεμπούτου άλμπουμ του, Drip ή Drown 2. Στις 11 Φεβρουαρίου, κυκλοφόρησε το δεύτερο και τελευταίο single, "Speed ​​it Up". Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 22 Φεβρουαρίου, με εμφανίσεις από τους συναδέλφους ράπερ της Ατλάντα Lil Baby, Young Thug και Playboi Carti, κατατάσσοντας τον τρίτο αριθμό στο 200 Chart.

Στις 16 Αυγούστου 2019, εμφανίστηκε στο single του αμερικανικού ράπερ Young Thug " Hot ", από το ντεμπούτο άλμπουμ του, So Much Fun. Το τραγούδι κορυφώθηκε στο νούμερο ένα της Apple Music. Στο τραγούδι δόθηκε ένα remix με ένα επιπλέον χαρακτηριστικό σε ένα στίχο από τον Αμερικανό ράπερ και τραγουδιστή Travis Scott στις 31 Οκτωβρίου, λόγω του οποίου το τραγούδι τελικά έφτασε στο νούμερο 11 στο Billboard Hot 100. Ο Gunna εμφανίζεται επίσης στο τραγούδι "Surf" από το άλμπουμ του Young Thug, καθώς και στο τραγούδι "Diamonds" από την deluxe έκδοση του άλμπουμ, η τελευταία που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2019.


Την εβδομάδα της Παρασκευής, 14 Φεβρουαρίου 2020, ο Gunna εμφανίστηκε σε τρία τραγούδια. Εμφανίστηκε στο remix του " Dior " του Pop Smoke, που κυκλοφόρησε στις 12 Φεβρουαρίου. Εμφανίστηκε επίσης στο "My Hood" του Marlo και μαζί με τον Roddy Ricch και τον London on da Track στο τραγούδι " Numbers " του A Boogie με το da Hoodie, το οποίο κυκλοφόρησε στις 14 Φεβρουαρίου. Ο Gunna αργότερα κυκλοφόρησε ένα collaborative mixtape με τον Nav και τον Travis Scott, με τίτλο“ Turks ”. Το τραγούδι κυκλοφόρησε στις 27 Μαρτίου 2020 και χρησιμοποιήθηκε ως το πρώτο single στο τρίτο άλμπουμ του Nav, Good Intentions (ο Gunna εμφανίζεται επίσης στο κομμάτι "Codeine "από το άλμπουμ). Το " Turks" σηματοδοτεί τη δεύτερη φορά που οι τρεις καλλιτέχνες συνεργάστηκαν στο ίδιο τραγούδι, μετά το τραγούδι του Travis Scott" Yosemite ". Έξι ημέρες αργότερα, στις 2 Απριλίου 2020, κυκλοφόρησε ένα κομμάτι συνεργασίας με τους παραγωγούς Turbo και Young Thug, με τίτλο " Quarantine Clean ",  που αναφέρεται στην πανδημία COVID-19, μια συνεχιζόμενη πανδημία τη στιγμή της κυκλοφορίας του τραγουδιού.

Στις 6 Μαρτίου 2020, κυκλοφόρησε ένα single, " Skybox ", το πρώτο single του δεύτερου άλμπουμ του, Wunna. Στις 18 Μαΐου 2020, ο Gunna κυκλοφόρησε τον τίτλο του άλμπουμ, το οποίο ήταν το δεύτερο single του. Τέσσερις μέρες αργότερα, στις 22 Μαΐου, ο Gunna κυκλοφόρησε το άλμπουμ, που περιλαμβάνει εμφανίσεις από τους Young Thug, Nechie, Lil Baby, Roddy Ricch και Travis Scott. Το άλμπουμ έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στο Billboard 200 και έγινε το πρώτο νούμερο ένα άλμπουμ του. Στις 24 Ιουλίου 2020, κυκλοφόρησε τη deluxe έκδοση, με οκτώ ακόμη τραγούδια, με επιπλέον εμφανίσεις από τους Yak Gotti, Future, Nav και Lil Uzi Vert.

Στις 14 Αυγούστου 2020, ο Gunna ,το hip-hop collective και το Internet Money κυκλοφόρησαν το πολυαναμενόμενο single, " Lemonade ", με τον Αμερικανό τραγουδιστή Don Toliver και τον Nav.


Δισκογραφία

Albums

1. Drip or Drown 2 (22/02/2019)

2. Wunna (22/05/2020)



Mixtapes

1. Drip Season (14/10/2016)

2. Drip Season 2 (11/05/2017)

3. Drip Season 3 (02/02/2018)

4. Drip Harder (05/10/2018)
( μαζί με Lil Baby)


EP's

1. Drip or Drown (30/11/2017)



Τραγούδια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Travis Scott

Γενικές Πληροφορίες Όνομα: Jacques Berman Webster II Ηλικία: 28 χρονών Γέννηση : 30 Απριλίου 1992 Τόπος Γέννησης: Χιούστον, Τέξας, Η...