Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Pop Smoke



 Γενικές Πληροφορίες

Όνομα: Bashar Barrakah Jackson

Ηλικία: 20 χρονών

Γέννηση: 20 Ιουλίου 1999

Τόπος Γέννησης: Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Απεβίωσε: 19 Φεβρουαρίου 2020

Ενεργά Χρόνια: 2018-2020

Είδη Μουσικής: hip hop /drill


Βιογραφία

Ο Pop Smoke, ήταν αμερικανός ράπερ, τραγουδιστής και τραγουδοποιός, ο οποίος  γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, αλλά πέρασε την παιδική του ηλικία στην περιοχή Canarsie του Μπρούκλιν. Η μητέρα του κατάγεται από την Τζαμάικα και ο πατέρας του από τον Παναμά. Ο Pop Smoke απελάθηκε από την όγδοη τάξη επειδή έφερε ένα όπλο στο σχολείο και πέρασε δύο χρόνια σε κατ 'οίκον περιορισμό αφού κατηγορήθηκε για κατοχή όπλων. Όταν ήταν 15 ετών, κέρδισε υποτροφία μπάσκετ στο Rocktop Academy, ένα σχολείο προετοιμασίας της Φιλαδέλφειας, αλλά αναγκάστηκε να φύγει αφού διαγνώστηκε με φύσημα στην καρδιά.



Καριέρα

Ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα το 2018, ενώ έμενε κοντά σε άλλους καλλιτέχνες όπως ο Jay Gwuapo, όπου κατά τη διάρκεια των συνεδριών τους στο στούντιο, αναμείγνυε αρχικά δημοφιλή τραγούδια μέσα στη μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης, πριν ξεκινήσει τη δημιουργία πρωτότυπης μουσικής. Σε μια συνέντευξη του, δήλωσε ότι το καλλιτεχνικό του όνομα Pop Smoke είναι ένας συνδυασμός από το Poppa (ένα ψευδώνυμο που του δόθηκε από τη γιαγιά του) και το Smoke (ένα ψευδώνυμου που του δόθηκε από τους παιδικούς του φίλους). Στις 19 Δεκεμβρίου 2018, ο Pop Smoke κυκλοφόρησε το ντεμπούτο single του, "MPR", με το οποίο κέρδισε φήμη στην περιοχή του Μπρούκλιν.



Στις 28 Ιανουαρίου 2019, κυκλοφόρησε το "Flexing", το οποίο έλαβε πάνω από εκατό χιλιάδες προβολές στο YouTube μέσα σε μια μέρα. Εν τω μεταξύ, ο Pop Smoke έγινε φίλος του παραγωγού Rico Beats, ο οποίος γνώρισε τον εκτελεστικό δίσκο Steven Victor. Οι τρεις οργάνωσαν μια συνέντευξη και τον Απρίλιο του 2019, ο Pop Smoke αποκάλυψε ότι υπέγραψε στη Victor Victor Worldwide, θυγατρική της Universal Music. Στις 23 Απριλίου 2019, ο Pop Smoke κυκλοφόρησε το single του "Welcome to the Party", το πρώτο single του mixtape του, Meet the Woo (2019) που παράχθηκε από το 808Melo. Το τραγούδι αργότερα έγινε remixed δύο φορές, μια με την Nicki Minaj και την άλλη με τον Skepta, στις 16 Αυγούστου 2019. Το τραγούδι έγινε γνωστό για τη χρήση της παραγωγής drill στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο αργότερα παρατηρήθηκε σε όλη τη δισκογραφία του. Αυτό οφείλεται στις συχνές συνεργασίες με τον Βρετανό παραγωγό drill 808Melo. Το δεύτερο τραγούδι του mixtape του, το “ Dior ” που παράγεται επίσης από τον 808Melo, έφτασε στον αριθμό 22 στο Billboard Hot 100.  Μετά την άνοδο της φήμης του "Welcome to the Party", συνεργάστηκε με άλλους δημοφιλείς καλλιτέχνες σε single όπως: "War" με τον Lil Tjay και "100k on a Coupe" με τον Calboy. Τον Δεκέμβριο του 2019, συνεργάστηκε στο "Gatti" με τον Travis Scott. Το τραγούδι είναι το τελευταίο κομμάτι του Travis Scott και του άλμπουμ των μελών της ετικέτας του, JackBoys.

 


Τον Φεβρουάριο του 2020, ο Pop Smoke κυκλοφόρησε το δεύτερο mixtape Meet the Woo 2 με εμφανίσεις από τους Quavo , A Boogie wit da Hoodie , Fivio Foreign και Lil Tjay. Μέσα σε πέντε ημέρες από την έκδοσή του, η deluxe έκδοση κυκλοφόρησε με τρία νέα τραγούδια, το καθένα με μια guest εμφάνιση, από τους Nav, gunna και PnB Rock. Στις 16 Απριλίου 2020, ανακοινώθηκε ότι κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Pop Smoke.


Δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του Meet the Woo 2, ο Pop Smoke πυροβολήθηκε θανάσιμα σε εισβολή στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Το ντεμπούτο άλμπουμ του, Shoot for the Stars, Aim for the Moon, κυκλοφόρησε μετά τον θάνατο του τον Ιούλιο του 2020 και έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο ένα στο Billboard 200, με τα 19 κομμάτια από το άλμπουμ να γράφονται στο Billboard Hot 100. Κορυφαία τραγούδια του άλμπουμ υπήρξαν το " The Woo " και το " For the Night ". Αρχικά είχε τεθεί σε κυκλοφορία στις 12 Ιουνίου 2020, αλλά αναβλήθηκε από το σεβασμό για τις διαμαρτυρίες του George Floyd. Αντ 'αυτού, κατά την αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ, κυκλοφόρησε το πρώτο single, " Make It Rain ", με τον αμερικανό ράπερ Rowdy Rebel. Κυκλοφόρησε στις 3 Ιουλίου 2020, με εμπορική επιτυχία, φτάνοντας στο νούμερο ένα σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του US Billboard 200. Ο αμερικανικός ράπερ 50 Cent έδωσε επαίνους στον αποθανόντα ράπερ και εξέφρασε το ενδιαφέρον του να ολοκληρώσει το άλμπουμ, με εμφανίσεις από τους Roddy Ricch , Drake και Chris Brown, ενώ υπόσχεται επίσης να πάρει τη μητέρα του Pop Smoke σε μια παράσταση βραβείων. Στις 20 Ιουλίου 2020, σχετικά με τα 21α γενέθλια του Pop Smoke, κυκλοφόρησε μια deluxe έκδοση του άλμπουμ.

Στις 11 Αυγούστου 2020, το XXL αποκάλυψε ότι ο Pop Smoke επιλέχθηκε ως ο πρώτος καλλιτέχνης για το 2020 Freshman Class. Παρόλο που τελικά δεν συμπεριλήφθηκε στην τάξη, το περιοδικό περιελάμβανε συνέντευξη τον Ιανουάριο του 2020 με τον Pop Smoke και είπε ότι παρά τον θάνατό του, εξακολουθεί να είναι μέρος της τάξης.



Δισκογραφία

Albums

1. Shoot for the Stars, Aim for the Moon  (03/07/2020)


Mixtapes

1. Meet the Woo (26/07/2019)

2. Meet the Woo 2 (07/02/2020)


EP's

1. Mood Swings (23/09/2020)

2. Enjoy Yourself (30/09/2020)

3. For The Night (07/10/2020)



Τραγούδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Travis Scott

Γενικές Πληροφορίες Όνομα: Jacques Berman Webster II Ηλικία: 28 χρονών Γέννηση : 30 Απριλίου 1992 Τόπος Γέννησης: Χιούστον, Τέξας, Η...